Tarjan tarina

Tarjan tarina:
Bene Statera = Hyvän olon tasapaino – perustana rehellinen kivikallio

 

Tarja Tirkkonen ja hänen yrityksensä Tarja  Tirkkonen Concept – vuoden 2019 alusta myös BeneOne, tarjoavat suomalaista jäsenkorjausta, hierontaa ja mobilisointia yksilön hyvinvointiin. Yritys on tarjonnut hyvän olon hoitoja ja jäsenkorjausta vuodesta 2003, jolloin Tarja perusti yrityksen. Tuohon aikaan hän työskenteli Kuopion kaupungilla eritysryhmien liikunnan parissa. Kokopäiväiseksi yrittäjäksi hän ryhtyi yrityksen perustamista seuranneena vuonna 2004.

Tarja Tirkkonen on ikuinen opiskelija, joka on käynyt lukuisia kouluja ja kurssituksia liikunnan ohjaamiseen sekä hoitamiseen koulutetun hierojan ammattitutkinnosta lähtien aina wellness-yrittäjäksi suorittaen tutkinnon myös palvelumuotoilusta. Yritysjohtamisen tutkinto on valmistunut 2/2019.

Koulutusta Tarja on hyödyntänyt monissa yrityksen vaiheissa ja tänä päivänä hänen ammattitaitonsa on noussut siihen pisteeseen, että hänellä on EU-suojaus koulutusmateriaaleille, tavaramerkkejä PRH:ssa, joita hän käyttää, sekä oma sopimuspohjainen Concept- ketju, jonka hän on perustanut. Tarja on kouluttanut omalla Tarja Tirkkonen Conceptillaan; aktiivisesti mukana on yli 30 itsenäistä yrittäjää Suomessa, Virossa ollaan järjestäytymässä.

Tarja Tirkkosen toiminnan arvoista mainittakoon sinnikkyys, rehellisyys, perusteellisuus, jotka yrittäjä itse on nimennyt. Yrittäjän arvoja kuvaa hänen mottonsa: ”Toivotonta tapausta ei ole olemassakaan!” eli aina on tehtävissä jotain kun vain käärii hihat ja rupeaa toimeen.

Tavaramerkin nimi, latinasta tuleva ”Bene Statera”, kertoo tasapainosta: Sekä ihmisen sisäisestä tasapainosta, että ympäristön osuudesta yksilön tasapainoon – ja päinvastoin.
Nimi valikoitui latinankielen puolelta, jotta sillä olisi uutuusarvoa ja siten verbaalista merkitystä kertoa yrityksen tuottamasta palvelusta. Yrityksen tapa tehdä yksilöllistä, kokonaisvaltaista ja tehokasta hoitoa perusteellisesti on mielletty omaan luokkaansa asiakkaiden keskuudessa.

Tästä kertoo muun muassa European Region of Gastronomy -juryn taannoinen vierailu Bene Stateran hoidoissa. Gastronomy jury on käynyt testaamassa yrityksen palvelun kahdesti. Vierailun yhteenvetokirjeessä Bene Statera! oli mainittu ensimmäisenä mieleen jääneenä asiana kaikkiaan neljästä mainitusta, kiitetystä, korkeatasoisesta kokemuksesta tutustumiskohteena Kuopio Tanssii ja Soi –tapahtuman sekä Satoa Goes Wild  tapahtumien yhteydessä.

Yrityksessä käy asiakkaita Kuopiosta ja Kuopion lähialueelta, mutta myös koko Suomesta ja Euroopasta. Asiakkaita on ollut ja on kaikista maanosista; joillekin syy tulla Kuopioon on hoito.


Bene Stateran palvelun asemointi: Mobilisointi vs. manipulointi:

Mobilisointi - Kehon omia liikeratoja käytetään hyväksi hoidossa, liikutaan kipurajan alapuolella, lempeää ja rentouttavaa, kerros kerrokselta kehossa ihosta syvemmälle.

Manipulointi - ”Rusauttelu”, niksauttelu.

Bene Statera keskittyy nimenomaan kehon lempeään ja hoitavaan, yksilölliseen mobilisointiin.

 

”Ajatus vapaalla!”

Perheen yhteisen tekemisen ohella luonto ja liikunta ovat keskeisiä vapaa-ajan elementtejä Bene Stateran yrittäjälle: ”Metsässä tulee ”haahuiltua”, kukkapenkissä pyllisteltyä ja kotona keittiössäkin viihdyttyä ”käsitöiden” lisäksi.”  
Kauniit asiat kiinnostavat: Hänen mielestään kukkia ei voi olla kesällä liikaa, eikä talvella lyhtyjä!


 

Nykytila ja tulevaisuus

Bene Statera hyödyntää aktiivisesti erikokoisten tapahtumien suomaa näkyvyyttä yritykselle.
Muun muassa Kuopio Tanssii ja Soi-yhteydessä on oma Bene Statera!® – Hyvän Olon Tasapaino – tapahtuma valkeine telttoineen Kuopion torilla. Se on muodostunut jo perinteeksi.

Kesällä 2019 on tulossa myös muita isoja tapahtumia eli kesäisin Bene Stateran voi tavata Kuopion katukuvasta hyvällä todennäköisyydellä.

Kuopion hiihtolomaviikolla 10 järjestetään uutuutena hyvinvointitapahtuma Järvisydämessä.

Yrityksen hoitotarjontaan kuuluu uusimpana koirien jäsenkorjausta ja jo nyt on tehty hyvinvointimatkoja ulkomaille. Kanarialla on oltu useampaan kertaan eri saarilla joogan ja Bene Statera!® -hoitojen siivittämänä. Havaijin erikoinen luonto ja kulttuuriperinne yhdistettyinä hoitoihin tuli koettua ainutkertaisesti keväällä 2019.
Syksyn 2019 hyvinvointimatka suuntautuu Montenegroon.
Vuonna 2009 Tarja oli kaksi kertaa Kuwaitissa antamassa hoitoja ja koulutusta naisten spassa, mikä kuvaa yrittäjän globaalia maailmankatsomusta ja mahdollisuuksien näkemistä valtion rajoista riippumatta.